Malzemeler:

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • Bal

Püf Noktaları:

  • Pişen lavaşların kurumaması için üzerine mutlaka bir bez örtün.
  • Kalan lavaşları bir hafta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Tarif:

  1. Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ‘nin içine un ve tuzu koyup karıştırın.
  2. Ardından suyu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  3. Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra bir yumru yapın ve hamurun üzerini streç film ile kapatıp 15 dakika dinlendirin.
  4. Tezgahınızın üstüne un serpiştirin.
  5. Hazır olan hamurdan büyük bezeler yapıp, merdane yardımıyla tavanızın büyüklüğüne göre açın.
  6. Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan tavada tereyağını eritin.
  7. Son olarak lavaşlarınızı arkalı önlü pişirin.
  8. Arçelik Gurme Otomatik Çay Makinesi ‘nde demlemiş olduğunuz çay eşliğinde lavaşlarınızı servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!