Malatya’nın beyaz eşya pazarının tartışmasız liderlerinden Şampiyon A. Ş.nin bünyesine yeni kattığı Şampiyon Otomotiv Hyundai Plaza ile Otomotiv sektöründe de hayli iddialı olacaklarının sinyallerini vermeye başladılar.

Şampiyon Otomotiv Hyundai Plazayı ziyaret eden Hyundai Genel Müdürü Önder Göker, Hyundai bayrağını Malatya’da emin ellere teslim ettiklerini belirtti. Göker, Hyundai’nin ürün gamında şuanda 10 modelin olduğunu kaydederek, “Mart ayının sonuna doğru yeni İ30’umuz geliyor. Onun lansmanını yapacağız.

Birde Haziran ayının ortasında bir hybrid modelimiz var ioniq onun lansmanını yapacağız. Gayet başarılı bir Ocak ayı geçirdik. Hedeflerimizi gerçekleştirdik. Bu senede yıllık hedefimiz 52 bin, Şampiyon gibi diğer 69 bayimizle beraber gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Otomotiv sektörüyle ilgili son durumu da değerlendiren Göker, şunları söyledi, “Otomotiv sektörü değişik bir dönemden geçiyor. Diğer sektörlerde de bu zaman, zaman oluyor. Fakat her şeye rağmen Ocak ayında pazarda, geçen yılın Ocak ayına göre yüzde 9’luk bir artış oldu. Bunun tabi çeşitli nedenleri var. Şubat ayında da geçen sene ki gibi 45 bin seviyelerinde bekliyoruz. Mart ayı biraz daha farklı olacak çünkü 2016 marka modeller satıldı şimdi artık 2017 modeller yollara çıkıyor.

Kurlardan dolayı fiyatlar biraz değişecek. Bu sene geçen seneye oranla pazarın yüzde 10-15 seviyelerinde daralacağını ön görüyoruz.”

Genel Müdür Önder Göker daha sonra Şampiyon Otomotiv Bayi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hüseyin Kıymaz, Kerem Kıymaz ve Selçuk Kıymaz ile birlikte bayii gezerek, çalışanlarla bir araya geldi. Göker, Şampiyon Otomotiv A.Ş. Onursal Başkanı Nazım Kıymaz’ı da ziyaret etti.